23948sdkhjf

Uppsala i höstlig festskrud

Hösten är här med Uppsalas internationella festivaler som lockar en stor tillresande publik från Sverige och utlandet. Först ut är Uppsala Internationella Gitarrfestival den 12-15 oktober på Uppsala Konsert&Kongress.
John Williams, favorit i repris, inleder festivalen tillsammans med en annan legend i den klassiska gitarrvärlden, John Etheridge. Utöver konserter och workshops bjuder festivalen i år på en Förfestival den 9-11/10 med lokala förmågor som uppträder på olika platser i Uppsala.

Den 24-30/10 firar Uppsala Internationella Kortfilmfestival 30-årsjubileum med 130 filmvisningar på fyra biografer, seminarier och föreläsningar. Kortfilmfestivalen är erkänd av Academy of Motion Pictures Arts and Sciences vilket innebär att vinst av Uppsala Grand Prix i den Internationella tävlingen och priset för bästa barnfilm i Kortfilmfestivalen UNG gör filmerna nomineringsbara till en Oscarsnominering.

Den 3-6 november återkommer femårsjubilerande Uppsala International Sacred Music Festival med nya smakprov på andlig musik och musikens andlighet. Festivalen har på kort tid vuxit och etablerat sig som en av Europas viktigaste i sitt slag, precis som gitarr- och kortfilmfestivalerna.

I december sätter vi punkt för ett rikt kulturevenemangsår med OD:s välkända Caprice i universitetsaulan den 3-4/12. Gör som de riktiga fansen och tälta utanför universitetshuset med start den 18/11 för den 19/11 kl 07.00 släpps de första biljetterna i universitetshuset!

Läs mer om höstens evenemang i Kulturstaden Uppsala på www.uppsala.to
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079