23948sdkhjf

Busskortsbyte i Jämtland

På måndag öppnar Länstrafiken ett tillfälligt kundcenter för att underlätta för resenärerna att byta busskort. Det är det uppgraderade biljettsystemet som ligger bakom behovet av kortbyte.
Länstrafiken i Jämtland uppgraderar sina biljettmaskiner för att bland annat kunna serva sina resenärer bättre. Alla resenärer måste därför byta ut sitt nuvarande busskort då de slutar att fungera den 31 oktober. Just den här uppgraderingen har dragit på sig allvarlig kritik från Konkurrensverket som anser att uppgraderingen är så omfattande att den ska ses som en ny upphandling som i så fall skulle ha genomförts enligt lagen om offentlig upphandling. Därför drog Konkurrensverket ärendet till domstol i slutet av augusti men saken har ännu inte prövats i rätten. Om Länstrafiken skulle fällas i rätten riskerar den ett bötesbelopp om 1,9 miljoner kronor – men saken är alltså långt ifrån utagerad. Under tiden fortsätter Länstrafiken med att införa sina uppgraderade biljettsystem som alltså kräver byte av busskort.

Länstrafiken öppnar ett nytt, tillfälligt kundcenter mellan den 24 oktober-12 november i varuhuset Kärnan i Östersund. Kundcentret har öppet vardagar 07-18, vissa helger samt hela kortbytarhelgen, 29-30 oktober. Utöver kundcentret kommer Länstrafiken att finnas på plats i Sveg vid Bussgods den 28-29 oktober. Stadsbussarnas kunder måste också byta sina busskort och de kan vända sig till Länstrafikens kundcenter.

– Vi öppnar ett kundcenter för att kunna serva våra resenärer vid kortbytet samt att svara på frågor. På kundcentret kan våra kunder skaffa sitt nya kort och få värdet som finns på det gamla kortet överfört till det nya, säger Stefan Fredriksson , vd för Länstrafiken.

Det nya busskortet kommer ge resenären en hel del fördelar, som till exempel att det nu blir möjligt att åka flyg- och nattbuss. Kortet ger även kunden möjlighet att ladda extra pengar i den så kallade Reskassan. Pengarna som finns i Reskassan kan sedan bland annat användas till köp av rabatterade enkelbiljetter eller för att betala för en medresenär till rabatterat pris.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079