23948sdkhjf

Mera mobilnät i Värmland

Nu blir det gratis internet ombord på fyra nya tåg och fyra nya bussar inom Värmlandstrafiks. Företagets fyra nya trevagnars Reginatåg och fyra nya bussar får internetuppkoppling.
Tågen med nätuppkoppling kommer i första hand att trafikera Värmlandsbanan och bussarna linje 500, Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga.

Värmlandstrafik var först bland länstrafikbolagen i landet att installera gratis internet ombord. I dag finns det möjlighet att koppla upp sig ombord på tågen samt på vissa mer trafikerade busslinjer (stomlinjerna 300, 500 och 700). Företaget Oxyfi har sedan 2009 hjälpt Värmlandstrafik att sätta upp internetuppkopplingar till tåg och bussar.

– Internet ombord gör att fler kan utnyttja sin restid till både arbete och nöje. Sedan vi började mäta tillsammans med Oxyfi i februari 2010 har användandet av tjänsten stadigt ökat. Varje månad är det nu cirka två tusen personer som surfar ombord. Vi planerar att utöka detta. Så småningom hoppas vi få internetuppkoppling på fler stomlinjer i busstrafiken, säger Värmlandstrafiks marknadschef David Johansson .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109