23948sdkhjf

Fördubbling AB ny samverkansarena

Kollektivtrafikbranschens aktörer erbjuds bli delägare i nytt fördubblingsbolag, ”Fördubbling AB”. Erbjudande om att bli delägare i det nya bolaget har gått ut till ett antal företag inom branschen.
Fram till och med 1 december får trafikföretag inom taxi, tåg och buss samt blivande kollektivtrafikmyndigheter och länstrafikbolag ett erbjudande om att bli delägare i det nya fördubblingsbolaget. Bolaget, som går under arbetsnamnet ”Fördubbling AB”, ska vara den samlande kraften och en central samverkansarena i branschen för att driva på utvecklingen i riktning mot målet att fördubbla kollektivtrafikens marknadsandel och visionen om kollektivtrafiken som en självklar del av resandet i ett hållbart samhälle.

För att lyckas med detta ska bolaget fokusera på sådant som tillför värde för branschen och ger mervärde till bolagets ägare utöver vad som är möjligt att åstadkomma av egen kraft.

Charlotte Wäreborn Schultz, har varit projektledare i arbetet att etablera det nya bolaget och är dessutom sedan länge vd för branschföreningen Svensk Kollektivtrafik. Hon menar att behovet av en ny samverkansarena har vuxit fram allt tydligare i de samtal hon fört med branschens aktörer under 2011.

– Bildandet av ”Fördubbling AB” gör det möjligt att samarbeta kring frågor som är viktiga för resenären samtidigt som företagen konkurrerar med varandra på en avreglerad marknad. Bolaget är en kraftfull signal att branschen menar allvar med intentionerna att fördubbla kollektivtrafiken med hjälp av gränslös samverkan och skapa verkstad, säger Charlotte Wäreborn Schultz .

FAKTA/Fördubblingsbolaget
Teckningslista öppnades 7 november 2011 och stänger den 1 december 2011 hos Hannes Snellman Attorneys Ltd, Att: Ingvar Zander, Box 7801, 103 96 Stockholm. Alternativt via email: ingvar.zander@hannessnellman.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063