23948sdkhjf

Arnöleden tillfälligt bilfri

Vägfärjan Carolina av Arnö, som trafikerar Arnö i Mälaren, mellan Enköping och Strängnäs behöver repareras. Därmed går det inte att köra buss eller bil till ön 21-27 november.
Under reparationen blir dock Arnöborna inte helt isolerade och det går fortfarande att besöka ön till fots, färjan ersätts nämligen av en passagerarfärja.

Carolina af Arnö får en välbehövlig renovering, som sker på plats i leden. Det är fartygets hydraulmotorer och manöverventiler som byts ut, inom ramen för Färjerederiets underhållsprogram. Under reparationen upprätthålls förbindelsen med en passagerarbåt. Detta medför att Färjerederiet under denna tid endast kan transportera passagerare med handbagage. Det är alltså inte möjligt att medföra fordon.

Passagerarbåten kommer att köra enligt ordinarie turlista. Om ett mycket angeläget behov uppstår finns det beredskap för att avbryta reparationen tillfälligt och utföra enstaka transporter. För att reparationen ska kunna göras så snabbt och enkelt som möjligt kommer denna möjlighet endast utnyttjas i nödfall.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062