23948sdkhjf

Uppsala firar 2 !

Bussresmålet Uppsala blir större än någonsin – innan november är till ända kommer 200 000 människor att bo i Sveriges fjärde största stad som alltid ligger i topp bland bussresemålen.
Uppsala kommun firar 200 000 människor som alla tillsammans bidrar till tillväxt, dynamik och har en fantastisk kommun att bo i. Det verkar bussresearrangörerna hålla med om, Uppsala med Gamla Uppsala är och tycks förbli ett av de stora resmålen med många sevärdheter och evenemang årligen.

Uppsala kommun har de senaste åren haft tillväxt inom många sektorer. På 20 år har fler än 40 000 nya invånare tillkommit, det är som om hela Enköping eller Falkenberg flyttat in i kommunen storleksmässigt. Uppsala är nu en av de fyra svenska storstäderna, efter Stockholm, Göteborg och Malmö som sprängde 300 000-vallen tidigare i år.

– Det är mycket glädjande att vi har haft och har en fortsatt stark tillväxt i kommunen. Vi växer både mätt i antal invånare och i attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Gunnar Hedberg .

För att fira den magiska gränsen 200 000 invånare, bjuder Uppsala kommun till fest tillsammans med samarbetspartners:

Lördag 26 november invigs på Uppsala stadsbibliotek en resa genom Uppsalas historia fram till idag, i både bild och text.

Söndag 27 november kl.15,00, första advent, firar vi vid vårt slottsområde. Där får vi uppleva en musikalisk resa genom Uppsalas historia. Den musikaliska resan avslutas med några av våra stora Uppsala artister kanske även någon långväga gästartist. Uppsalas egen Lucia kommer för att krönas. Festen avslutas med ett för Uppsala traditionsenligt adventsfyrverkeri, över Botaniska trädgården.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.469