23948sdkhjf

Fullt ös i Malmö

Bussreseforum i Malmö samlade 64 deltagare på Amiralen 17 november. Mötet för bussresearrangörerna behandlade brännheta frågor som berör alla i branschen.
Moderatorn Björn Bergman rattade mötet och hjälpte själv till genom att ställa frågor om biljettförsäljning till stora arenor som Malmö Arena. Monika Hydbom , biljettchef på just Malmö Arena förklarade hur det är att vara i händerna på kraftfulla utländska arrangörer som styr villkoren för biljetthantering.

Andra brännheta frågor under Bussreseforum i Malmö var tyska vägmomsen som inte är enkel att hantera. Åsa Spetz , avdelningschef på Tysk-Svenska Handelskammaren, försökte reda ut begreppen och diskussionen blev minst sagt livlig om denna fråga som av många i branschen upplevs som djupt orättvis.

Därefter följde en paneldiskussion där Mikael Nilsson , Tjörnsarpsbuss tillika ordförande i Skånes Bussbranschflrening fick ställa hårda frågor till Malmös kommunalråd Anders Rubin (S) och kommunens enhetschef Lars Ahlman som anvsarar för Malmös gator och möjligheter eller omöjligheter för bussparkering. Marie Holmberg , t.f. turistchef i Malmö passade också på tillfället att lägga fram sina synpunkter till stadens ledning.

Efter en omfattande diskussion for flertalet deltagare vidare med buss till en mycket speciell tillställning på den skånska landsbygden med mer trevlig samvaro bland arabiska fullblod och härlig mat och dryck.

Bussreseforum arrangeras av BR , Svenska Bussbranschens Riksförbund och tidningarna RESFORUM och TRAFIKFORUM .

Läs mer om vad som ägde rum på Bussreseforum i Malmö och Bussreseforum i Stockholm i RESFORUM nr 9/10 som utkommer i mitten av december!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094