23948sdkhjf

Trafikverket granskas av TV

Trafikverkets avtal om drift och underhåll av järnvägen granskas av SVT – bland annat den kritiserade uppgörelsen med Balfour Beatty Rail köps ut för extra skattepengar.
Trafikverket och Balfour Beatty Rail har enats om att avsluta drift- och underhållsavtalet i förtid, redan 31 maj 2012. Trafikverket betalar 125 miljoner kronor för att säkra järnvägstrafiken fram till att avtalet upphör. SVT Västnytt har under en tid granskat Trafikverkets avtal med Balfour Beatty Rail i Västra Götaland. I morse (onsdag 23 november) sändes det första inslaget i SVT Rapport.

Bakgrunden är att Balfour Beatty Rail sedan 1 september 2010 sköter drift och underhåll av järnvägen i Västra Götaland. Avtalet är på fem år och totala värdet är cirka en miljard kronor (knappt 200 miljoner kronor per år). Trafikverket och Balfour Beatty Rail kom tidigt att ha meningsskiljaktigheter i tolkningen av delar av avtalet. Från

Trafikverkets sida ansågs att oenighet om tolkning av kontraktet inte är tillräcklig grund för att ensidigt häva det. I somras träffade därför Trafikverket och Balfour Beatty Rail en överenskommelse om att avtalet ska upphöra redan 31 maj 2012 och att Trafikverket betalar 125 miljoner kronor för att säkra järnvägstrafiken fram till att avtalet upphör och en ny entreprenör kan etablera sig.

Notisen (MP): Misslyckades - fick skattepengar här på rt-forum.com tar också upp den här problematiken!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157