23948sdkhjf

X 2 kvar till östersund

Snabbtågsförbindelsen med X 2000 mellan Östersund och Stockolm blir kvar även efter tidtabellsbytet den 11 december. Detta för att nya snabbtåget SJ 3000 inte är klart för start ännu.
Tidtabellen blir samma som dagens med avgångstid från Östersund 05.40 och ankomst till Stockholm 10.40 samt från Stockholm 16.00 och ankomst till Östersund 21.15. X 2000 kommer också köra den snabbaste vägen via Ljusdal och Bollnäs. Hur SJ kommer att trafikera sträckan Östersund-Stockholm framöver är dock inte spikat:

– Detta är en tillfällig lösning, och som en följd av att SJ 3000 inte kan starta i nya tidtabellen som tänkt, var tanken att jämtarna skulle boka en tillfällig förbindelse via Sundsvall som tar längre tid och som avgår tidigare. Men SJ väljer att gå resenärerna i Jämtland till mötes och låter förbindelsen den snabbaste vägen bli kvar, säger Mikael Hallberg , chef för SJ Snabbtåg.

SJ ser Östersund som en viktig marknad.

– Vi är glada att vi lyckades få till den här lösningen. Det känns bra att kunna använda den tidtabell vi beställde från början för SJ 3000 och där vi behåller X 2000 fram till dess att nya snabbtåget tas i trafik. Bokningssystemet kommer att vara uppdaterat inom några dagar och de kunder som redan bokat kommer att få information om de nya förbättrade restiderna, säger Mikael Hallberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094