23948sdkhjf

Kortbyte i Skåne

Den 11 december börjar nya priser gälla för resor i Skåne enligt dagens beslut i regionfullmäktige. Fortfarande går 26 000 skåningar omkring med fel kort som snart blir ogiltiga.
Situationen innebär att alla kunder som har ett en-zonskort måste byta sitt kort till Jojo Period Bas för två zoner, eftersom en-zonskortet försvinner. För den som idag betalar för tre zoner men bara reser i två innebär Jojo Period Bas billigare resor.

För den som gör enstaka resor i Malmö och Helsingborgs stadszoner är priset för en och två zoner samma. Den ändringen gjordes i april när Skånetrafiken införde SMS-biljetten. Nu görs samma ändring för periodkorten, så att priserna för en eller två zoner blir samma. Periodkortet för en zon försvinner och ersätts av Jojo Period Bas, ett nytt periodkort som gäller för två zoner.

– För den som bara behöver resa i en zon blir det en prishöjning på 40-50 kr för en 30-dagarsperiod. Men även om en-zonskortet hade varit kvar så hade priset höjts, eftersom vi höjer priset på alla kort och biljetter. Det positiva är att kunden får välja en extra zon på köpet, säger Camilla Bunke , försäljningschef.

En-zonskorten går inte att ladda på nytt från den 11 december, men det går att resa upp den period som redan finns på kortet. Alla kunder med en-zonskort måste komma in på ett kundcenter eller på något av de cirka 30 serviceombuden för att koda om sitt kort.

– Vi tror att ungefär 26.000 kunder kommer att behöva koda om sina kort, men alla kommer inte att behöva göra det samtidigt. Dessutom kan man ladda ett kort i förväg och ange ett startdatum längre fram. Vi börjar sälja Jojo Period Bas redan 1 december, säger Camilla Bunke.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094