23948sdkhjf

Lund får transportpris

Lund hedras med utmärkelsen European Mobility Award 2011 av den franska facktidskriften Ville, Rail & Transports. Lund får priset för sitt långsiktiga och mångfasetterade arbete med att gynna och stimulera bilfria sätt att resa.
Priset European Mobility Award 2011 delas ut för andra gången. Förra årets vinnare, Köpenhamn, fick priset för sina flerfiliga snabba cykelvägar. Lund uppmärksammas för sitt långsiktiga arbete med att på många olika sätt gynna och stimulera olika sätt att resa utan bil, ett arbete som riktas till anställda i företag, barn och ungdomar, äldre med flera.

Ronny Johannessen, ordförande i tekniska nämnden i Lunds kommun, tog emot priset vid en ceremoni i Paris på kvällen den 29 november.

– Vi är stolta och glada över att Lunds kommun utsetts till vinnare av European Mobility Award 2011. Lunds kommun har ambitiösa mål om en hållbar tillväxt. För att klara målen vill Lunds kommun bland annat minska miljöbelastningen från transporterna. Att konsekvent prioritera gång-, cykel- och kollektivtrafik i planeringen är en viktig del i det arbetet, säger Ronny Johannessen .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063