23948sdkhjf

örebrotrafiken prisvärd

Priserna för enkelbiljetter hos Länstrafiken i Örebro har ökat mindre i pris än den genomsnittliga prisökningen hos alla landets länstrafikbolag enligt Råd & Röns granskning.
För månadskort har prisförändringarna följt nivån för riksgenomsnittet. Det visar en granskning av prisförändringar hos landets länstrafikbolag under de senaste elva åren som konsumenttidningen Råd & Rön genomfört.

– Som resenär är en höjning av biljettpriset alltid ovälkommen. Men för att kunna utveckla trafiken och möta ökade kostnader är det nödvändigt med prisförändringar. Att Länstrafikens priser förändras på samma sätt som i resten av landet visar att vår prisutveckling är rimlig, säger Thony Lundberg , områdeschef på Länstrafiken Örebro.

Råd & Rön har jämfört förändringen av priset för en lokal enkelbiljett för en vuxen person och ett 30-dagarskort som gäller resor i hela länet under perioden 2000-2011. Priserna för enkelbiljetter har i genomsnitt ökat med 57 procent i landet under perioden, jämfört med 48 procent hos Länstrafiken Örebro. Ökningen av priserna för 30-dagars länskort har i genomsnitt varit 36 procent i landet, jämfört med 38 procent hos Länstrafiken Örebro

– Det är svårt att helt jämföra priset mellan olika län då vi har så olika förutsättningar i form av befolkningstäthet och avstånd. Vårt länskort är exempelvis dyrare än snittet men vi har å andra sidan pendlarkort till lägre pris som gäller på den sträcka där man faktiskt åker, säger Thony Lundberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094