23948sdkhjf

Namntävling hos Viking Line

Nyligen inleddes arbetet med Viking Lines nya fartyg på ett varv i Finland. Fartyget beräknas bli färdigt i januari 2013. Men redan nu inbjuds allmänheten att vara med och döpa det nya naturgasdrivna fartyget när Viking Line idag lanserar en ny webb med information om ”NB 1376” (fartygets arbetsnamn).
Viking Line lanserar i dag en ny webb för sitt kommande fartyg ”NB 1376”. Fartyget, som beräknas gå i trafik i januari 2013, byggs på varvet STX Finland i Åbo. Hemsidan www.nb1376.com har tagits fram av digitala byrån Fellowland, produktionsbolaget Flatligth Films i samarbete med marknadsföringsgurun/IT-konsulten Jussi Solja.

Interaktiv namntävling lanserar hemsida
Hemsidan lanseras med en tävling där allmänheten kan vara med och döpa det nya fartyget och till och med få se hur namnet ter sig på fartygets exteriör. Tävlingen inleds den 1:a december och avslutas den 15 januari 2012. En jury kommer att utse vinnarnamnet och vinnaren får som belöning delta med tio vänner på fartygets jungfrutur. Det vinnande bidraget kommer att pryda fartyget i början av 2013.

– Under tidigare år har intresset för liknande namntävlingar varit väldigt stort. När vi nu denna gång lanserar tävlingen på webben, och dessutom på ett helt nytt sätt, skall det bli intressant att se hur många förslag som kommer in. Det viktigaste är dock att vi kommer fram till ett träffande och lämpligt namn som på ett bra sätt beskriver detta moderna och miljövänliga fartyg, säger fartygets produktchef Taru Kauppinen .

Målsättningen är att skapa en interaktiv plattform med online-upplevelsen i fokus. På hemsidan kan man följa fartygsbyggets framskridande genom videomaterial och en blogg där de olika specialisterna från fartygets projektteam belyser byggarbetets olika skeden.

Vertti Kivi från arkitektbyrån dSign står för informationen kring fartygets design, kryssningschefen Johanna Molin berättar om det nya fartygets kommande program och upplevelser. För den tekniska informationen svarar fartygets befälhavare Henrik Grönvik.

Fartyget som kommer att drivas med flytande naturgas kommer att bli ett av de mest miljövänliga kryssningsfartygen i världen. Den moderna och unika inredningen har också fått mycket uppmärksamhet. Hemsidan har engelska som huvudspråk men med många inslag på svenska och finska.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094