23948sdkhjf

Jul i Hallen i Helsingör

Det bjuds på mysig julstämning med värme, pynt och julens godsaker i Scandlines Terminal i Helsingör till helgen. Start fredag 2 december och evenemanget fortsätter varje veckoslut fram till jul.
Scandlines Terminal på Faergevej i Helsingör kommer under tre helger i december att vara förvandlad till en stor julmarknadsplats med underhållning för både vuxna och barn, tävlingar för de små och delikatesser, smakprover, goda ostar, julpynt och dekorationer och mycket annat som hör den danska och svenska julen till.

Scandlines Terminalen i Helsingör blir under sex decemberdagar en julfest med läckra delikatesser, smakprover, juldekorationer- ja , kort sagt, allt som hör till en riktig julmånad. Julstämningen kommer garanterat att sprida sig till de tusentals resenärer, som kommer till Helsingör med färjorna dessa dagar.

”Jul i Hallen”, som arrangemanget heter, pågår fredag 2/12 och lördag 3 /12 och samma två dagar följande två veckor. Fredagar mellan kl. 12-19 och lördagar mellan kl. 12-17.

– Vi har under 2011 sett en stigning av landgångspassagerare jämfört med tidigare år, och denna positiva utveckling tillsammans med det faktum att Tycho Brahe är tillbaka från varv i ny moderniserad upplaga, vill vi gärna fira genom att ge våra resenärer en riktigt god julhälsning. Under de sex dagar som ”Jul i Hallen” pågår, förväntar vi att inte mindre än 125.000 passagerare reser till och från Helsingborg och Helsingör med färjorna. Det blir mycket att uppleva från smakprover, julpynt till godsaker att köpa med sig hem, säger Scandlines linjechef Henrik Rörbaek .

Jul i Hallen arrangeras av Scandlines tillsammans med spännande och duktiga lokala partners från Helsingör med omgivningar . Alla lägger hela sin själ i att ge gästerna en härlig julupplevelse. Både med goda ostar, delikatesser, goda drycker, konsthantverk, juldekorationer och mycket mera står de redo att hälsa er välkomna. Kronborgs Hamletscen står för underhållning. Det blir också tävlingar och reseerbjudanden ombord och i terminalen.

Pepparkakor och andra läckerheter bjuds det smakprov på. Den kända ostbutiken på Stengade; Lynhjem´s Eft., har tagit med massor av sina goda ostar samt många andra spännande delikatesser. Allt det goda som avslutar det goda julbordet. Förutom detta finns kaffe och naturligtvis något sött och gott därtill som choklad och marsipan.

Lokala konsthantverkare visar sina unika produkter . Behöver du förnya ditt julpynt, så finns det mycket inspiration och möjlighet att köpa nytt, spännande och kreativt julpynt av i Heidi Franks julbod. ”Kitt Unika Design” har spännande smycken i sin bod och Ida Björn kommer med sin kända keramik.

Michael från Blomstertorvet har härliga blommor och blomsterdekorationer som ger både inspiration och köpbegär. På Blomstertorvet snett över gatan kan du också köpa juldekorationer.

Hälsa på tomten
Ombord är det som vanligt pyntat och tomten kommer ombord på lördagar i december. Barnen kan lämna sina julhälsningar till tomten och butiken är fylld av prisvärda julklappar och andra goda saker som hör julen till.

– Vi vill att alla våra resenärer ska få ett riktigt mysigt julvälkomnande när de kommer till Helsingör och vi säger i enlighet med ordspråket att där det finns hjärterum finns det också stjärterum. Vi har valt att tillföra detta jularrangemang i området kring färjorna och terminalen som ett komplement till övriga julaktiviteter som finns i Helsingör i juletid. Vi är samtidigt glada för, att våra samarbetspartners funnit ideén så tilltalande och annorlunda , att de valt att ställa upp tillsammans med oss, säger Henrik Rörbaek och fortsätter:

– Det kommer att bli en annorlunda färjejul i år. Vi hoppas naturligtvis, att våra resenärer kommer att tycka om det, så vi kan göra det till en återkommande tradition.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11