23948sdkhjf

VL kör till Eskilstuna

Från och med tidtabellsskiftet, den 11 december 2011, startar Västmanlands Lokaltrafik länsgränsöverskridande busstrafik mellan Köping och Eskilstuna Resecentrum, via Kungsör.
Sammanlagt blir det tio dubbelturer över länsgränsen per vardag, men ingen trafik lördag och söndag. Förändringen som nya lagen tillåter först från nyårsdagen 2012 är enklare att införa i Mälardalen, eftersom tre län, Örebro, Västmanland och Sörmland, redan ingår i samma organisation.

– Linjen, som kallas Linje 550, är en satsning för att möjliggöra enkla miljövänliga resor i de stråk där vi ser att det finns stora resandeströmmar. Busslinjen kommer att komplettera den tågtrafik som finns på sträckan Arboga – Kungsör – Eskilstuna. I samband med utökningen av linje 550, förstärker vi också utbudet på linje 552, som går mellan Kungsör och Arboga. Detta möjliggör snabba byten för de som reser till och från Arboga i Kungsör för vidare resa till Eskilstuna, säger Thony Lundberg områdeschef på VL.

I Eskilstuna kör bussen Kungsgatan – Folkestaleden och angör Länstrafiken Sörmlands hållplatser längs vägen. Lokalt resande medges inte utan bussen gör endast uppehåll för avstigande respektive påstigande beroende på färdriktning.

Kostnaden för ett 30-dagars pendlarkort/buss mellan Köping och Eskilstuna är 960 kr samt för ett Rabattkort 10-resor samma sträcka 690 kr. Biljetter och VL-kort går att köpa med betal- och kreditkort ombord på bussen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079