23948sdkhjf

Varningen av Veolia hävd

I mars 2011 varnade Västtrafik trafikföretaget Veolia Transport för kvalitetsbrister i busstrafiken i västra Göteborg. Den varningen hävdes 2 december eftersom Veolia skärpt sig betydligt.
Två uppföljande revisioner av Veolias verksamhet för Västtrafik har genomförts och de visar att bolaget åtgärdat de brister som påtalats. Västtrafik beslutade därför att häva varningen och ge Veolia Transport fortsatt förtroende att köra trafiken.

– Veolia har visat att man vill komma till rätta med problemen och har tillfört tillräckliga resurser för att lyckas. Det här är också den bästa lösningen för våra kunder, som annars kunde ha drabbats av stora problem av ett plötsligt entreprenörsbyte, säger Mikael Olsson , trafikchef på Västtrafik.

Veolia Transport har arbetat systematiskt med att se över organisation och rutiner för att säkra att man lever upp till avtalet med Västtrafik. Revisionerna visar att man nu har ett fungerande system för att arbeta med avvikelser och kontrollfunktioner på plats som säkerställer hög fordonskvalitet.

– Arbetet med Veolia visar också att Västtrafik har en metod som fungerar när det gäller att följa upp våra avtal och se till så att de efterföljs. Nu tar vi med oss erfarenheterna från arbetet med Veolia i vårt fortsatta kvalitetsarbete, säger Mikael Olsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078