23948sdkhjf

Fördubblingen blir aktiebolag

Ett nytt branschgemensamt företag som går under arbetsnamnet ”Fördubbling AB” har bildats i kollektivtrafikbranschen. Bolaget är en ny nationell samverkansarena med syfte att öka förnyelsekraften och 16 aktörer har hittills anmält intresse.
”Fördubbling AB” ska driva strategiska utvecklingsprojekt som leder till ökad kundnytta och effektivitet i kollektivtrafikbranschen. Det kan exempelvis handla om utvecklingen av betallösningar, avtalsprocesser, bytespunkter och strategisk omvärldsanalys. Fokus kommer att ligga på projekt som skapar värde för branschen utöver vad som är möjligt att åstadkomma av egen kraft.

Under den initiala teckningsperioden för ”Fördubbling AB” mellan 7 november och 1 december har 16 aktörer anmält intresse att teckna aktier i ”Fördubbling AB”.

Vissa av de som anmält intresse att bli delägare under 2012 har formella beslutsprocesser att ta hänsyn till. Därför finns möjligheten att lämna slutgiltigt besked ända fram till sista september 2012. Det innebär samtidigt att ännu fler företag och organisationer har möjlighet att anmäla sig för teckning av aktier fram till denna tidpunkt.

Vid en extra bolagsstämma den 5 december utsågs en interimsstyrelse som ska fungera fram till att ägarna väljer ny styrelse i oktober 2012. Till ordförande valdes Charlotte Wäreborn Schultz (Svensk Kollektivtrafik).

FAKTA/Fördubbling AB
*Alla som bedriver kollektivtrafik i Sverige – både offentliga och privata aktörer – kan vara delägare i ”Fördubbling AB”. Detta innebär att trafikföretag inom tåg, buss och taxi, nya kollektivtrafikmyndigheter och länstrafikbolag har möjlighet att teckna sig för aktier.
*Samtliga delägare, oavsett storlek, äger lika många aktier och har lika många röster på bolagsstämman.
Arbetsnamnet ”Fördubbling AB” markerar ambitionen att bidra till att uppnå den branschgemensamma visionen om kollektivtrafiken som en självklar del av resandet i ett hållbart samhälle och målet att fördubbla kollektivtrafikens marknadsandel.
*Såväl aktieägare som icke aktieägare kan köpa tjänster och utvecklingsresultat av ”Fördubbling AB”.

Läs mer i TRAFIKFORUM nr 10 som utkommer i mitten av december!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064