23948sdkhjf

Uppvärmd väg i Jönköping

NCC Construction bygger om Munksjögatan i centrala Jönköping. Vägarbetena inleds redan denna vecka och drygt 100 meter av den nya vägen kommer att värmas upp för att minska risken för halka vintertid.
Projektet omfattar också en ny gångbro och en gång- och cykeltunnel. Ordervärdet är 27,9 miljoner kronor.

– Man flyttar Munksjögatan för att frigöra utrymme så att den nya friskvårdsanläggningen kan byggas. Gång- och cykelbron över Munksjögatan kommer att förbättra tillgängligheten mellan högskoleområdet och den nya anläggningen. Det är många ingredienser som gör projektet intressant, säger Fredrik Skiöld , affärschef NCC Construction region Syd.

När den nya vägen står klar är värmeslingor infrästa i asfaltsbeläggningen i en av vägbanorna och sammankopplade med fjärrvärmenätet. De nedgrävda slingorna i den drygt 100 meter långa uppförsbacken fjärrstyrs för att underlätta att hålla vägen snö- och isfri vintertid. Den nya gångbron i betong blir nio meter bred. Den gjuts på plats och utrustas med belysta räcken. En ny gång- och cykeltunnel kommer också att platsgjutas under byggtiden.

Arbetet med att bygga om Munksjögatan inleds denna vecka och ska vara genomfört till september 2012.

– Vi kommer att schakta bort den befintliga rondellen och samtidigt riva den nuvarande gång- och cykeltunneln i två etapper. Trafiken kommer att ledas om via en tillfällig förbifart. Vi har valt att bygga en 2+2-väg för att minimera trafikstörningarna under byggtiden, säger Fredrik Skiöld.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079