23948sdkhjf

Nygammal väntsal i Umeå

Den renoverade väntsalen på stationen i Umeå har öppnats. Jernhusen har under året har återställt väntsalen till stora delar så som den såg ut när den byggdes 1895.
Renoveringen av väntsalen har skett i samarbete med länsantikvarien för att på bästa sätt återställa interiörerna i originalskick. Stationen är byggnadsminnesmärkt och arbetet har krävt en varsam hantering och tagit längre tid än beräknat.

– Vi är glada att äntligen kunna öppna denna otroligt fina väntsal. Resenärerna får nu möjlighet att vänta i en miljö som är både praktisk och vacker, säger Cecilia Göttinger-Byström , förvaltare på Jernhusen.

Under våren kommer lokalerna förberedas för Train Stop som öppnar sin café och kioskverksamhet till sommaren inne i väntsalen. Väntsalen kommer att vara öppen dygnet runt med ett lokalt vaktbolag som ronderar stationen.

– Vi tror att cafét tillsammans med en funktionell stationsmiljö bidrar till en trygg miljö för resenärerna. Om början och slutet på resan blir en bra upplevelse hoppas vi kunna bidra till att fler vill resa med tåg, säger Cecilia Göttinger-Byström.

I samband med att den nygamla väntsalen öppnar så stängs den provisoriska väntsalen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094