23948sdkhjf

Ny linje till Landvetter

Nettbuss Transfer och Taxi Göteborg i nytt samarbete – har startat shuttletrafik mellan Göteborg och Landvetter flygplats. En storsatsning som kan ske tack vare nya kollektivtrafiklagen.
Nettbuss och Taxi Göteborg startade den 12 december shuttletrafik mellan Göteborg och Landvetter, en sträcka på vilken de stora hotellen knyts ihop med effektiv linjetrafik.

– Vår erfarenhet av linjetrafik, vår starka fordonsflotta och Taxi Göteborgs erfarenhet av betalningssystem och logistik gör att vi tillsammans kommer att bli en mycket stark aktör inom shuttletrafiken, säger Stefan Magnusson koncernchef Nettbuss Sverige.

I första steget kommer shuttletrafik att gå mellan Korsvägen, Scandic Opalen och Landvetter. Men planen är att expandera.

– Vi har många stora hotell i Göteborg och många strategiska knutpunkter där shuttletrafik kan göra resorna till och från Landvetter effektiva, snabba och bekväma. Vårt mål är att ha ett linjenät som täcker alla de stora hotellen och ett antal knutpunkter, säger Claes Barkebo vd på Taxi Göteborg.

Den satsning som Nettbuss Transfer, ett bolag i Nettbusskoncernen, nu gör tillsammans med Taxi Göteborg kommer att göra det enklare för resenärerna att ta sig till och från Göteborg.

– Det finns många fördelar med shuttletrafik. Linjetrafik som går på regelbundna tider där man vet att man kommer till rätt plats vid rätt tid gör resan enkel och bekväm. Att man kan transportera upp till sju personer per tur med gasdrivna minibussar gör att det är miljömässigt bra samtidigt som det är ekonomiskt, säger Claes Barkebo.

Nettbuss och Taxi Göteborg rustar nu med nya exklusiva Mercedes Sprinter med gas som drivmedel där sju personer bekvämt får plats samtidigt som man alltid har uppsikt över sin väska.

– Smidighet, bekvämlighet och hög service är naturligtvis oerhört viktig då många resenärer är vana vid det från resten av världen. Shuttletrafiken har kommit till Sverige och kommer att bli en viktig del av resandet både till flygplatser men även på andra linjer, säger Lars Kronvall vd Nettbuss Transfer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078