23948sdkhjf

Wäreborn Schultz lämnar ordförandeuppdrag

Charlotte Wäreborn Schultz har valt att inte vara kvar som ordförande i Partnersamverkan. Skälet är att hon har valts till ny ordförande i nybildade Fördubbling AB .
Till ordförande för ett nytt branschgemensamt företag som går under arbetsnamnet ”Fördubbling AB” valdes på bolagsstämman den 5 december Charlotte Wäreborn Schultz, vd för Svensk Kollektivtrafik.
Rollen som ordförande i Fördubbling AB innebär att Charlotte Wäreborn Schultz samtidigt valt att inte vara kvar som ordförande för Partnersamverkan för en fördubblad kollektivtrafik. På detta sätt tydliggörs rollfördelningen mellan Partnersamverkan och Fördubbling AB.
- För mig skulle det kännas naturligt att SKL tar över ordföranderollen i Partnersamverkan med tanke på den roll som de regionala kollektivtrafikmyndigheterna får från årsskiftet som en följd av den nya kollektivtrafiklagen. Det förslaget framförde jag till SKL redan i våras. Jag hoppas att det blir så och jag har höga förväntningar på att SKL med full kraft driver fördubblingsarbetet vidare tillsammans med oss andra i Partnersamverkan, säger Charlotte Wäreborn Schultz.
”Fördubbling AB” ska driva strategiska utvecklingsprojekt som leder till ökad kundnytta och effektivitet i kollektivtrafikbranschen. Fokus ligger på projekt som skapar värde för branschen utöver vad som är möjligt för varje enskild aktör att åstadkomma av egen kraft. Alla som bedriver kollektivtrafik– både offentliga och privata aktörer – kan vara delägare, dvs trafikföretag inom tåg, buss och taxi, de nya kollektivtrafikmyndigheterna, RKTM och länstrafikbolag.
Vid bolagsstämman utsågs en interimsstyrelse som ska fungera fram till att ägarna väljer ny styrelse i oktober 2012. Ledamöter är Madeleine Raukas, vd SL, Lars Backström, vd Västtrafik, Stefan Fredriksson, vd Länstrafiken i Jämtland, Lars Bull, vd Värmlandstrafik, Erik Bech-Jansen, vd Arriva Sverige, Lars Nordstrand ordförande Keolis Sverige, Jan Bosaeus, vd Nobina Sverige och Jan Ekenstedt, styrelseledamot Fågelviksgruppen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.844