23948sdkhjf

Geografisk tillgänglighet i fokus

Hur geografisk tillgänglighet påverkar svenskt näringsliv ska nu analyseras. Trafikanalys och Tillväxtanalys har tillsammans fått i uppdrag av Regeringen att följa upp de transportpolitiska målen.
– Målet är utvecklingskraft i hela landet med ett konkurrenskraftigt näringsliv som bygger starka regioner. För att nå dit behöver vi få en djupare förståelse för hur den geografiska tillgängligheten bidrar till detta, säger näringsminister Annie Lööf i ett pressmeddelande.

Tanken är att myndigheterna också ska arbeta med uppföljningen av vissa delar av de transportpolitiska delmålen. Det handlar dels om en förbättring av medborgarnas resor som ska bli tryggare, bekvämare och mer tillförlitliga. Dels om att höja kvaliteten för näringslivets transporter för att bli starkare i den internationella konkurrensen, och slutligen om att förbättra tillgängligheten inom och mellan såväl olika regioner som länder.

– Ett väl fungerande transportsystem är en grundläggande förutsättning för näringslivets möjligheter att driva och utveckla sin verksamhet, säger infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd .

Uppdraget ska redovisas till Näringsdepartementet senast den 18 mars 2013 med en delredovisning den 30 april 2012.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078