23948sdkhjf

Realtidsinformation i Mälardalen

Länstrafiken Mälardalen publicerar realtidsinformation för bussarna i Eskilstuna, Örebro, Odensbacken och Västerås – direkt på webben eller i kundens mobiltelefon.
Nu är realtidsinformationen publicerad i den gemensamma Reseplaneraren på lanstrafiken.se och i den mobila applikationen.

– Detta innebär en klar förenkling och förbättring för våra resenärer på de orter som har realtidssystem. De har nu möjlighet att, via den mobila applikationen eller via Reseplaneraren på webben, söka på hållplatser eller linjer och då få information om beräknad avgångstid baserad på vart bussen befinner sig. Via symboler visas även hur bussen ligger till i tid i förhållande till tidtabellen, säger Lars Lundholm , projektägare och Utvecklingschef, Länstrafiken Mälardalen.

Webbens Reseplanerare har förutom realtidsinformation även fått en ny layout. Nu visas en linjesymbol, exempelvis en röd buss om det är stadstrafik, och linjenumret syns när man hovrar över linjeikonen.

– Det här innebär även att vår Trafikupplysning nu har bättre förutsättningar att ge våra kunder rätt information vid t ex trafikstörningar. I de mätningar som görs regelbundet kring kundens upplevelser av senaste resan – och allmänhetens syn på kollektivtrafiken – vet vi att just bättre information om trafikstörningar är något som efterfrågas, säger J oakim Rosvall , projektledare och systemansvarig, Länstrafiken Sörmland.

Länstrafikens ambition är att utveckla sitt informationssystem till att finnas i all trafik inom Mälardalen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047