23948sdkhjf

23 Volvo-bussar till Jamaica

Volvo Bussar har fått en order på totalt 230 stadsbussar till Kingston, Jamaica. De första 65 bussarna levereras i slutet av  2011. Affären är värd drygt 16 miljoner Euro.
– De jamaicanska myndigheterna genomför nu en kraftig upprustning av kollektivtrafiken i Kingston för att skapa en bättre livsmiljö för invånarna. Jag är stolt över att Volvo Bussar får vara med och bidra till arbetet, säger Alexandre Selski , som ansvarar för affären från Volvos sida.

Ordern omfattar 210 konventionella bussar, Volvo B7R, och 20 ledbussar, Volvo B12M. Bussarna ska levereras under en treårsperiod med start i år. Värdet uppgår till totalt 16, 3 miljoner Euro. Beställare är JUTC, Jamaican Urban Transit Company.

– Det här innebär att vi nu ytterligare förstärker vår position i Jamaica. Det är också ett kvitto på att vår målmedvetna satsning på kvalitet och service samt att den support från Volvos återförsäljare i Jamaica, JR Group, som uppskattas av kunderna, säger Alexandre Selski.

Volvo Bussar har idag ca 60 procent av den jamaicanska stadsbussmarknaden. Merparten av busschassierna kommer att tillverkas i Volvo Bussars fabrik i Borås, Sverige. Chassierna till ledbussarna produceras av Volvo i Curitiba, Brasilien. Karosseringen görs av VDL Jonckheere i Belgien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11