23948sdkhjf

Vilken blir årets Bussturiststad 2012?

Den 22 mars 2012 koras för fjärde gången Årets Bussturiststad. Prisutdelningen sker på Busstorget på TUR-mässan i Göteborg. Det är hög tid att nominera kandidaterna redan nu.
Vinnaren 2012 får representera Sverige i IRU City Trophy 2013, där världens bästa bussturiststad koras. Premiäråret, 2009, vann Stockholm utmärkelsen Årets Bussturiststad och tävlade i IRU City Trophy. Stockholm vann tävlingen och blev utsedd till världens bästa bussturiststad 2009. Helsingborg vann den svenska tävlingen 2010 och Jönköping 2011. I IRU City Trophy 2011 fick de svenska bidragen goda omdömen.

Priset delas ut för att uppmärksamma och belöna den stad eller kommun som arbetar målmedvetet för att skapa goda förutsättningar för bussturismen. Priset ska också ses som en uppmuntran för städer och kommuner att följa det goda exemplet. De städer och kommuner som investerar i goda förutsättningar för bussturism får dessutom en ekonomisk tillväxt vad avser turism.

Nu är det dags att nominera den egna favoritkandidaten till Årets Bussturiststad 2012! Sista nomineringsdag är den 2 februari 2012.

Priset delas ut till den stad eller kommun som enligt juryn infört åtgärder för att underlätta för bussturism enligt följande kriterier:

Strategi och samverkan
- Kommunen beaktar inkommande busstrafik i strategisk plan
- Kommunen har kontinuerlig dialog med representanter för bussbranschen
- Kommunen har under de senaste två åren vidtagit åtgärder som resulterat i förbättringar för bussturismen

Infrastruktur
- Funktionalitet vid terminaler och bytespunkter
- Kollektivkörfält upplåtna för all yrkesmässig busstrafik
- Volym kort- och långtidsparkering för turistbussar
- Tillgänglighet till kommunens besöksmål och hotell

Information
- Information till bussföretag och researrangörer
- Information till allmänhet om hur man tar sig med buss till kommunen
- Information ges på flera språk
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14