23948sdkhjf

Vinterdäck på Swebus bussar

Swebus har kläckt idén som ger säkrare och punktligare vinterkörning för bussar, utan att det syns på biljettpriset för resenärerna – nämligen vinterdäck på bolagets alla bussar.
Sedan november månad är Swebus samtliga egna bussar rustade med nya vinterdäck. Däcken har ett mönsterdjup på minst 6 mm under perioden. Däcken byts inför varje vinter och får sitta kvar året runt. Då har nämligen mönsterdjupet slipats ner tillräckligt även för sommarväglag. Eftersom vinterdäcken på så vis används året runt blir det inte en stor extrakostnad.

– Säkerhet och punktlighet är a och o för oss och därför är vinterdäck en viktig fråga, trots att det inte krävs enligt svensk lag. Det här sättet att använda dubbfria vinterdäck borde passa fler företag som kör tung trafik på våra vägar. Då skulle ju framkomligheten öka ytterligare på våra vintervägar, säger Ingvar Ryggesjö , presschef för Swebus.

Mönsterdjupet på minst 6 mm under vintersäsong och minst 3 mm under sommar, vår och höst kontrolleras löpande under året. Bussar som trafikerar Norge är även utrustade med snökedjor, vilket är ett krav enligt norsk lag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078