23948sdkhjf

SL: Inga mutor tack!

SL motade Mut-Olle i grind veckan före jul – i ett brev uppmanas alla leverantörer att avstå från att ge julgåvor till SL:s medarbetare. Allt i förebyggande syfte, enligt SL.
Brevet som skickats till alla SL:s leverantörer och samarbetspartners inleds med rubriken ”SL:s riktlinjer för att förnindra mutor och annan korruption” och är undertecknat av SL:s tf vd Madeleine Raukas .

Resten av brevet är en vädjan till alla dem som på något sätt samarbetar med SL att avstå från att bjuda på glöggfester, fresta med julbord eller skänka julgåvor åt SL-anställda på alla nivåer. Madeleine Raukas hänvisar i brevet också till SL:s hemsida där riktlinjerna mot mutor och korruption finns.

Men självklart ska SL-medarbetare kunna träffa sina samarbetspartners på ett otvunget och tidseffektivt sätt. Enligt brevet är det helt okey att bli bjuden på en enklare arbetsmåltid, men ingenting extra. SL:s anställda uppges vara instruerade att endast i undantagsfall ta emot gåvor som externa parter erbjuder dem personligen. Däremot ska alla anställda vänligt men bestämt avböja inbjudningar till extravaganta tillställningar.

Hur efterlevnaden bland alla anställda hos SL varit inför årets julhelg lär ingen säkert få veta, men enligt SL har företaget varit förskonade från mutor och korruption. Brevet ska ses som ett sätt att förebygga dylika problem som drabbat offentliga myndigheter och andra skattefinansierade verksamheter i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078