23948sdkhjf

Miljardorder för Bombardier

Bombardier har fått en order på 90 nya pendeltåg till Deutche Bahn för persontransporter i Frankfurtregionen. Ordern är värd 4 485 miljoner kronor.
Bombardier Transportation har fått en order på 90 serie BR 430-tåg av Deutsche Bahn Regio AG. Kontraktssumman uppgår till cirka 500 miljoner euro (648 miljoner US dollar) eller 4 485 miljoner kronor. Till dags dato har 87 tåg av 430 serien beställts för trafik i Stuttgart området, produktionen av dessa pågår.

I november 2011 vann DB Regio Hessen AB, som ett resultat av en europeisk upphandling av Rhein-Main-Verkerhsverbundes, RMV, kontraktet för pendeltåg i regionen Rhen-Main. De 90 nya fyrvagnars elektriska motorvagnstågen kommer i december 2014 att tas i drift i pendeltågnätet Kleyer, ett nät med cirka 7,2 miljoner tågkilometer per år.

Tågen BR 430 är utrustade med 24 skjutdörrar för snabb och hinderfri på- och avstigning för passagerare. För att öka komforten för de passagerare som har med sig sin cykel utrustas tågen med generösa utrymmen för detta syfte. En energibesparande indirekt LED-belysning, som är integrerad i bagagehyllorna, garanterar en trevlig atmosfär. Fri passage mellan tågvagnarna är möjligt för passagerna. Information om anslutande tåg visas i realtid via ett modernt informationssystem med en bildskärm i varje entré. Tågen har en hög accelerationskapacitet och kan nå hastigheter upp till 140 km/h.

Övervakningskameror och den höga graden av insyn i tåget, som gör att man kan se de inre delarna av tåget i hela dess längd, ökar säkerheten för passagerarna. Fordonen kommer att byggas av Bombardier i Tyskland och av Alstom, levererans sker år 2014.

– För de 90 nya pendeltågen avsedda för trafik i Frankfurtområdet är Bombardier i Västerås stolt leverantör av vårt tillförlitliga drivsystem MITRAC. Bombardier i Västerås utvecklar och producerar strömriktarmoduler till de nybeställda BR 430 tågen. Ordern från DB är ett fint bevis på ett fortsatt bra förtroende från vår starka europeiska kundbas och på vår kompetens inom driv och styrsystem här i Västerås, säger Håkan Agnevall , affärsområdeschef för driv & styrsystem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063