23948sdkhjf

Arriva lämnar BR

Arriva lämnar vid årsskiftet Bussbranschens Riksförbund, BR, för att i stället satsa på det nybildade Fördubbling AB. Ett beslut som beklagas av BR:s ordförande Tomas Wallin.
Beslutet att lämna BR fattade Arriva som ägs av Deutsche Bahn, DB, redan i september och BR informerades så fort beslutet var fattat. Arriva Sveriges presschef, Thobias Ligneman , ger följande förklaring till att bolaget lämnar BR:

– Arriva Sverige tycker det är viktigt med gemensamma satsningar och ser med stor spänning fram mot arbetet i det nya Fördubblingsbolaget, där vår vd Erik Bech-Jansen är styrelseledamot. Samarbetet i BR gav inte så mycket för vår del som vi hade hoppats, därför har vi valt att stå utanför, i alla fall den närmaste tiden. Vi är fortfarande med i Bua.

BR:s styreleordförande Tomas Wallin kommenterar Arrivas avtåg så här:

– Det är alltid beklagligt när något medlemsföretag väljer att lämna BR eftersom en av BR styrkor är att vi organiserar i stort sett hela branschen. Mot bakgrund av detta kan vi i många frågor tala och kämpa för branschens villkor ofta i samverkan med BUA. En stark branschorganisation är en förutsättning för att aktivt kunna driva branschfrågor och att få genomslag i debatten samt att kunna påverka för branschen viktiga frågor.

– Det händer att medlemsförtag väljer att gå ur BR av lite olika skäl. Men vi är en medlemsorganisation där medlemskapet är en fråga för varje enskild medlem och där många är medlemmar för att stötta det gemensamma arbetet och av lojalitet med branschen. BR arbetar aktivt med att stärka medlemsbasen och det sker också en tillströmning av nya medlemmar. Det är dock BR:s uppgift att på ett aktivt sätt redovisa nyttan av ett medlemskap i BR samt att ständigt lyssna på vilka frågor våra medlemmar vill att BR driver. Aktiva medlemmar som gör sin röst hörd är en förutsättning för att BR skall utvecklas samt att driva för branschen viktiga frågor, säger Tomas Wallin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095