23948sdkhjf

Billigare sprit till sjöss

Stena Line har jämfört priser i land på några av Sveriges populäraste alkoholhaltiga drycker med sina egna priser ombord. Allt är billigare ombord enligt rederiet.
Resultatet av Stena Lines undersökning visar på skillnader över 50 procent till fördel för alkoholen till sjöss och att det finns tusenlappar att spara för dem som planerar större inköp till nyår. Under mellandagarna vallfärdar hundratusentals svenskar till Systembolaget på jakt efter nyårsaftonens drycker. Åtskilliga miljoner kronor spenderas på champagne, likörer, whiskey och vin, men det finns mycket pengar att spara för den som väljer att handla ombord eller utomlands.

Stena Lines prisjämförelse visar att priset kan skilja över 50 procent på samma produkt. På en av de allra populäraste champagnerna som Systembolaget säljer skiljer det så mycket som 156 kronor per flaska. Den billiga shoppingen ombord tros också vara en av de bidragande orsakerna till att Stena Line sett en ökning på 9 procent av dagsresenärer till Danmark under 2011.

– Att shopping är ett av de stora skälen till att många reser med oss vet vi sedan länge. December är vår bästa månad för ombordshopping då många passar på att inhandla alkohol inför högtidsdagarna. Möjligheten att resa fram och tillbaka till Danmark för under hundralappen gör att man tjänar in resan med marginal på en flaska champagne, säger Charlotte Ljunggren , linjechef Göteborg-Frederikshavn och Varberg-Grenaa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078