23948sdkhjf

Simrishamns-Snurringen poppis

Resandet med Snurringen i Simrishamn har varit så pass stort att resenärer med rullstol eller rollator inte alltid har fått plats. Nu får Snurringen ett större fordon så att alla kan åka.
– Nu har vi ökat turtätheten till att bussen går med en timmes mellanrum till skillnad mot tidigare då den gick med en timme och en kvarts mellanrum. Tidigare var det möjligt att beställa färdtjänstresa, så att bussen hämtade vid dörr, men det blir inte möjligt längre, eftersom den nya bussen är större och kan ha svårt att ta sig fram på de smalare gatorna. Vi har dessutom utökat linjestäckningen så att resenärer som bor i eller har ärenden till Simrislund och Annelund kan åka med Snurringen, säger Anna Archer , trafikutvecklare på Skånetrafiken.

Grundtanken med Snurringen är dock densamma. Snurringen har tätt mellan hållplatserna, tidtabellen är lagd för att det ska finnas tid att kliva ombord och hitta en plats innan bussen kör. Snurringens chaufförer hjälper de kunder, som behöver det, att komma ombord och av bussen. Linjen är uppdelad i en blå runda (norra rundan) och en röd runda (södra rundan). Båda rundorna har Stationen och Lasarettet som målpunkt, men man kan självklart sitta kvar på bussen och åka vidare precis som tidigare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063