23948sdkhjf

Tillfälligt trångt i Svanesund

8-19 januari genomförs service på vägfärjan Venus som går mellan Svanesund på Orust och Kolhättan i Halsefjorden genomgå service. Reservfärjan är betydligt mindre, varning för köer.
Trafikeringen på färjeleden sköts av den mindre färjan Vivi med plats för 40 bilar, jämfört med ordinarie färjan Venus som rymmer 60. Det kan innebära betydligt längre väntetid, speciellt för tung yrkestrafik.

De tider då väntetider befaras är främst vardagar under högtrafik, det vill säga kl 06.00-09.00 på morgonen och 15.00–18.00 på eftermiddagen. Dessa tider körs färjan i skytteltrafik om fordon blir kvarlämnade till ordinarie tur, för att säkerställa att alla resande kan ta sig över sundet. De resenärer som åker vidare med buss behöver planera sin resa och vara ute i god tid.

Svanesundsleden transporterar omkring 70 000 fordon per månad. Under de senaste veckornas ostadiga väder och kraftiga stormar har Svanesundsleden trafikerats enligt ordinarie färjetidtabell, utan störningar. Just nu pågår ett byggnationsarbete för att förbättra färjeläget på Orustsidan. Ombyggnationen beräknas vara färdigställd i mars 2012.

Färjetrafiken utförs på uppdrag av Trafikverket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109