23948sdkhjf

Britter gillar Sverige

Det var britter, följt av amerikaner och tyskar, som i störst utsträckning valde Sverige som resmål under 2011. Det visar statistik från nätresebyrån Expedia.
Nätresebyrån Expedia har kartlagt och analyserat bokningarna till Sverige under 2011. Statistiken visar även att juli var den månad då flest reste hit samt att Stockholm med omnejd var den populäraste regionen. Enligt Susanne Svensson, marknadschef för Expedia i Norden, finns flera tänkbara förklaringar till att britterna ligger i topp vad gäller Expedias bokningar till Sverigeunder 2011.

– Sverige är sedan länge ett populärt besöksmål tack vare unika turistattraktioner som Ishotellet i Jukkasjärvi och fenomen som norrskenet. Men på senare tid har britternas intresse för Sverige och svensk kultur ökat tack vare populära tv-serier som Wallander och böckerna av Stieg Larsson. Samtidigt har antalet lågprisflyg från Storbritannien till Sverige blivit fler, vilket har ökat tillgängligheten, säger Susanne Svensson , marknadschef på Expedia i Norden.

Statistiken visar också att Stockholm med omnejd är den region som flest utländska resenärer valde att besöka under 2011, enligt hotellbokningar. På andra plats hamnar Göteborgsområdet, följt av Skåne ochNorrland.

Stockholm är dessutom den ort som var populärast bland besökare under 2011, enligt hotellbokningar. Några av de orter som ökade mest under 2011 jämfört med 2010 enligt Expedias bokningsstatistik var bland annat Falkenberg, Malmö, Strömstad, Varberg och Växjö.
Av statistiken framgår också att det framför allt är på sommaren som resenärerväljer att besöka Sverige. Populäraste månaden är juli, följt av augusti på andra plats och juni på tredje plats. Minst populära månaden för Sverigebesök är januari.

Nationalitetestoppen
1.britter
2.amerikaner
3.tyskar
4.norrmän
5.italienare
6.fransmän
7.holländare
8.japaner
9.danskar
10. kanadensare

Mest besökta region
1. Stockholmsområdet
2. Göteborgsområdet
3. Skåne
4. Norrland

Populäraste månaderna
1. juli
2. augusti
3. juni
4. september
5. maj
6. oktober
7. april
8. mars
9. november
10. december
11. februari
12. januari

(Källa: Expedia)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063