23948sdkhjf

Säfsen miljardinvesterar

Fritidsanläggningen Säfsen i Fredriksberg, södra Dalarna, laddar för en investering i miljardklassen rapporterar SR P4 Värmland. Privata intressenter ska stå för finansieringen.
Fritidsanläggningen Säfsen startades 1979 som ett kommunalt projekt inom Ludvika kommun dit Fredriksberg hör. 1991 tog tre tunga fackförbund över driften, Metall, Handels och Industrifacket – anläggningen fick en profil av fackförbund som kanske inte passade alla. Tiderna ändrades dock och sedan tio år är Säfsen ett privatägt bolag med stora ambitioner på att kapa åt sig marknadsandelar av de andra större skidanläggningarna i Dalarna och Värmland.

Christer Rosén, vd för Säfsen resort, uppger för SR P4 Värmland att anläggningen ska få 3000 nya bäddar och att flera nya skidbackar ska ställas i ordning. Som krona på verket ska en topprestaurang byggas högst upp på Solberget.

Förutom Solberget ska även Råberget en bit bort förses med nya nedfarter, bland annat en sexstolslift av alpint snitt. Totalt kommer investeringsbehovet att uppgå till runt en miljar kronor. Christer Rosén tror inte att finansieringen av projektet kommer att vara allt för problematisk, tanken är att privata finansiärer ska ställa upp med riskkapital som kommer att ge bra avkastning på sikt.

Enligt Christer Rosén finns stor efterfrågan på mer skidåkning i södra Sverige och då ligger Säfsen perfekt till – nära såväl Stockholm som Göteborg. Redan i dag finns många danska och nederländska skidturister på plats och fler ska det alltså kunna blir om planerna blir verklighet.

FAKTA/Säfsen Resort i dag
1300 bäddar, 16 nedfarter, 6 liftar samt 115 kilometer längdspår

(Källa: SR P4 Värmland/rt-forum)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078