23948sdkhjf

MP: Trängselskatt på Essingeleden nu!

Miljöpartiet i Stockholmsregionen skriver i en debattartikel i SvD att partiet vill införa trängselavgifter på Essingelsden genast. Pengarna ska gå till kollektivtrafiken.
MP i Stockholm: Inför trängselavgifter på Essingeleden och låt pengarna gå till kollektivtrafiken. Det skriver Yvonne Blombäck (MP) gruppledare och trafikpolitisk talesperson i Stockholms läns landsting samt Daniel Helldén (MP) oppositionsborgarråd i Stockholms stad, i SvD Brännpunkt idag.

Miljöpartiet tar till storsläggan i sin debattartikel där de beskyller moderaterna för att hela tiden försöka stoppa trängselavgifterna. Detta trots att Stockholms finansborgarråd Sten Nordin (M) deklarerat att även han och hans parti numera ser postivit på trängselskatterna.

”Det räcker inte. Om han menar allvar med sitt nyfunna vurmande för trängselskatterna måste Moderaterna också rätta sig efter beslutet i den lokala folkomröstningen om att pengarna från trängselavgifterna ska gå till att investera i kollektivtrafiken”, skriver Daniel Helldén och Yvonne Blmobäck i sitt debattinlägg. Enligt MP tänker moderaterna använda trängselpengarna till att bygga Förbifart Stockholm och andra lokala vägsatsningar.

”Sedan 2007 har över 3,5 miljarder kronor rullat in och avsatts till att bygga Förbifart Stockholm och övriga lokala vägsatsningar. Inte en enda krona har gått till investeringar i kollektivtrafiken. Detta trots att stockholmarna faktiskt röstade för att detta skulle vara en prioritet”, skriver debattörerna och fortsätter:

”Vi kräver att trängselavgifter snarast införs på Essingeleden och att en större del av intäkterna från dagens trängselavgifter går till att investera i och förbättra Stockholms kollektivtrafik. Stockholmsregionen har en nyckelroll då det gäller att uppfylla de nationella målen avseende miljö- och transportpolitik. Om inte kollektivtrafiken i Stockholm fungerar, innebär det enorma samhällsekonomiska förluster.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062