23948sdkhjf

Sundling ersatt i Nobina

Nobina AB  höll 17 januari  en extra bolagsstämma i bolagets lokaler i Solna med anledning av att Jan Sundling lämnat styrelsen. Gunnar Reitan och Richard Cazenove valdes in.
– Jan Sundling lämnade Nobinas styrelse redan i höstas då han blev styrelseordförande i SJ. Det uppdraget blev oförenligt med att sitta kvar i Nobinas styrelse, så den här extra bolagsstämman för Nobina AB kan egentligen betraktas som ett fyllnadsval, säger Jan Sjöqvist , styrelseordförande i Nobina.

Extrastämman fattade beslut om att styrelse ska bestå av fem styrelseledamöter och valde Gunnar Reitan och Richard Cazenove till ordinarie styrelseledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Richard Cazenove ersätter tidigare styrelseledamot Thomas Naess som representant för BlueBay Asset Management Ltd. Styrelsen i Nobina AB består därutöver av ordförande Jan Sjöqvist samt Birgitta Kantola och Rolf Lydahl.

FAKTA/Nya ledamöterna
Gunnar Reitan är aktiv som styrelseledamot med ett flertal uppdrag och har omfattande exekutiv erfarenhet i ledande ställning, framför allt som ekonomidirektör och vice verkställande direktör på SAS mellan 1993 och 2007. Han har examen som civilekonom.
Richard Cazenove är portföljförvaltare på BlueBay Asset Management Ltd sedan 2003 och var innan dess sex år på UBS Warburg där han arbetade med leveraged finance och high yield bond research. Han har en MA examen inom socialpolitisk vetenskap.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063