23948sdkhjf

Arlanda Express bäst

Arlanda Express är storstockholmarnas allra mest populära persontransportör – värre är det SL som ligger sist, enligt ISI Wissings årliga undersökning.
I ISI Wissings årliga undersökning StorStockholm Idag har stockholmarna fått uttala sig om sina favorittransportörer. Bäst omdöme får Arlanda Express följt av SAS och Taxi Stockholm.

Undersökningen har genomförts sedan 1999 och årets resultat visar att var tredje stockholmare är positiva till Arlanda Express och nästan ingen är negativ. De transportföretag som har ökat mest i värdering sedan 2010 är Norwegian och SAS, dessa två företag har även ökat mest sett ur ett längre perspektiv (2009). Exempel på företag som har tappat i image sedan 2010 är Destination Gotland och SL.

Den mest kända och använda transporten är SL då hela 79 procent av stockholmarna har rest med dem det senaste året - däremot är det inte så många som gillar SL som hamnar på en 18:e plasering, den sista platsen som redovisas i undersökningen. Andra transportföretag med hög kännedom är Arlanda Express, SJ och SAS. Lägst kännedom har GoByBus och Ybuss.

– Det är fantastiskt att vi för fjärde året i rad är det transportföretag Stockholmarna värderar högst. Vi jobbar hårt med service, punktlighet och kvalité, och det är skönt att veta att våra kunder uppskattar våra ansträngningar, säger Per Thorstenson , vd, Arlanda Express.

Stockholms transporters rangordning enligt värderingsindex
Stockholmarna har gett ett allmänt omdöme om respektive transportörer på en skala från 1 till 5, där 1 är mycket dåligt och 5 är mycket bra. Placeringarna baseras på ett värderingsindex. Det har sammanställts av andelen som svarat mycket bra samt hälften av dem som svarat ganska bra minus alla negativa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063