23948sdkhjf

MP: Kollektivtrafiken underfinansierad

Miljöpartiet i Stockholms läns landsting ger majoritetsstyret i länet skarp kritik för att den inte lyckats finansiera kollektivtrafiken. Nu tigger man regeringsstöd, enligt MP.
Den moderatledda alliansen i Stockholm läns landsting kommer att försöka få finansiellt stöd från regeringen för att klara satsningar på kollektivtrafiken. ”Det här har vi väntat på”, säger Miljöpartiet, som redan i början på 90-talet planerade att satsa rejält på kollektivtrafiken för att klara en snabbväxande Stockholmsregion. Det här är i alla fall Miljöpartiets uppfattning när det gäller politiken landstinget.

– Behovet av kollektivtrafikinvesteringar är stort och så har det varit länge nu. Varför det tagit så lång tid för moderaterna att på allvar se att Stockholm växer, är obegripligt. Men omsvängningen, välkomnas förstås av Miljöpartiet. Vi fortsätter hålla koll på att inte fler misstag görs. Nu gäller det att vi får till en hållbar och attraktiv Stockholmsregion som gäller alla, inte bara innerstadsborna, säger Raymond Wigg , Oppositionslandstingsråd, Stockholms läns landsting

Tillsammans med forskare och samhällsplanerare lade Miljöpartiet i Stockholms läns landsting tidigt upp en strategi för hur man med konkret finansierade medel, bland dem trängselskatten, och noga uttänkta prioriteringar för kollektivtrafiken, skulle göra det så attraktivt som möjligt för invånarna att leva och bo i Stockholmregionen.

Enligt Miljöpartiets uppfattning har den politiska majoriteten i Stockholms landsting inte lyssnat på den gröna oppositionen:
”Den moderatledda alliansen i Stockholm läns landsting kommer att försöka få finansiellt stöd från regeringen för att klara satsningar på kollektivtrafiken. Enligt den moderatledda alliansen i Stockholms läns landsting, växer Stockholmsregionen snabbare än beräknat, och behovet av infrastrukturinvesteringar är nu stort. Därför planeras nu att genomföra ytterligare investeringar på att bygga ut kollektivtrafiken. För dessa krävs finansierat stöd från regeringen, då nuvarande budget inte räcker.” Allt enligt MP:s uppfattning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093