23948sdkhjf

Röda siffror för Infranord

Järnvägsoperatören Infranord backade rejält under fjolåret. En hård vinter och outnyttjade resurser gav ett rörelseresultat på -71 miljoner kronor 2011, jämfört med en vinst på 30 miljoner året innan.
Nettoomsättningen sjönk till 4 495 miljoner kronor 2011, från 4 507 miljoner föregående år.

I bokslutskommunikén framhåller man dock att en rad stora förbättringsprojekt inleddes under 2011, vilka väntas skapa en mer optimerad resursfördelning samt en större flexibilitet framöver. Just resursfördelningen blev ett stort problem under 2011, då både maskiner och personal stod outnyttjade i materialintensiva projekt samt som en följd av det hårda vintervädret.

Infranords arbete med att standardisera och effektivisera spår- och slipersbyten uppges ha gett goda resultat:

– Jag är glad att vi lyckats genomföra flera förbättringsprocesser trots det svårplanerade verksamhetsåret. Under 2012 står flera processer på tur, bland annat växel- och kontaktledningsbyten. Vi kommer också att vidta åtgärder för att uppnå en bättre projektstyrning och ökad maskinkvalitet, säger företagets vd Niclas F Reinikainen i en kommentar.

Infranord har höga förväntningar inför framtiden på den danska och den norska markanden som man trädde in på under 2011.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08