23948sdkhjf

Minister och Generaldirektör till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 2012 i Stockholm den 10 maj presenterar en mycket stark talarlista och högaktuella konferensämnen i en bransch som omvandlas från en transport- till en upplevelseindustri.
Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd kommer att tala om den nya kollektivtrafiklagen och om vikten av att ta ansvar för hela resan.
Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm berättar om var prioriteringarna ligger från Trafikverkets sida när det gäller de extra anslag som finns till förfogande.

Kollektivtrafikdagen är årets viktigaste möte för branschen. Evenemanget genomförs på konferensanläggningen Parken i Stockholm där ämnen som hur kollektivtrafiken ska lyftas, upphandlingsproblematiken och offentlig och privat investering.

Ett av de största problemen med nuvarande regelverk för upphandlingar är som bekant överprövningsprocessen i Förvaltningsrätterna och Kammarrätterna. Den genomförda omorganisationen med färre antal förvaltningsrätter har i ett inledningsskede medfört längre handläggningstider. Samtidigt har antalet överklaganden ökat av genomförda upphandlingar.

Förutom Catharina Elmsäter-Svärd och Gunnar Malm kommer även bland andra Gunilla Glasare , direktör avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, Torborg Chetkovich , vd i Svedavia – Sveriges flygplatser, Anna Grönlund , Förbundsdirektör i Svenska Bussbranschens Riksförbund och Erik Bech-Jansen , vd i Arriva Sverige. Anna Grönlund kommer att tala om den nya kollektivtrafiklagen och om aktuella infrastrukturfrågor. Erik Bech-Jansen kommer i sitt anförande att berätta om hur man kommer att utveckla sin trafik när det gäller SL-upphandlingen av trafikpaketet E20 som Arriva vann tidigare i år. Kontraktet som Arriva vann är den hittills största upphandlingen av kollektivtrafik i Sverige, ett paket som innehåller både buss- och spårtrafik.

Swedavias vd Torborg Chetkovich kommer att tala om Swedavia som utvecklats från ett nav i transportindustrin till ett nav i uplevelseindustrin.
Gunilla Glasare, SKL, tar i sitt föredrag upp den nya kollektivtrafiklagstifningen och vilka möjligheter den nya lagen öppnar för.Sören Belin kommer i sitt anförande att tala om högaktuella X2 AB – en ny nationell samverkansarena för kollektivtrafiken.

Stora delar av konferensprogrammet finns tillgängligt på rt-forum. Programmet uppdateras fortlöpande, se här!
Eller anmäl dig direkt genom att klicka här!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062