23948sdkhjf

Upphandlingsmiss i Uddevalla

Kommunägda Omnibus i Uddevalla har åkt på pumpen – revisorerna har upptäckt att bussbolaget köpt bränsle och reservdelar för minst 33 miljoner kronor utan laglig upphandling, rapporterar media.
När Omnibuss, helägt av Uddevalla kommun, köpt diesel, däck, bussglas och reservdelar till alla sina bussar för minst 33 miljoner kronor under 2011 så gjordes uppköpen inte enligt lagen om offentlig upphandling, enligt kommunens revisorer.

Omnibuss är ett av landets få kvarvarande helt kommunägda bussbolag. Trots det så ingår det i samverkansbolaget Buss i Väst där det är ett av de större bolagen tillsammans med idel privata bussbolag. I dag kör Omnibuss bland annat stadstrafiken i Uddevalla samt skoltrafik i Uddevalla, Skaftö och Lysekil samt regionbusstrafik i omgivningarna.

Lars-Göran Salevik, vd för Omnibuss, uppger för tidningen Bohuslänningen att det är lätt att hamna i gråzoner för ett kommunägt bolag som har flera regelverk att hålla sig till. Nu lovar han dock bot och bättring.

Kommunens revisorer verkar dock inte övertygade om bolagsledningens goda vilja. Ännu vill dock ingen uppge om eller när det kan tänkas bli något rättsligt efterspel på upphandlingsmissen som Omnibuss gjort. Rt-forum återkommer i ärendet när ny information finns att tillgå.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109