23948sdkhjf

(S) vill T-bana (M) säger nej

Socialdemokraterna vill bygga ut Stockholms tunnelbana till Nacka – men de fyra allianspartierna i landstinget avvisar den (S)-märkta tunnelbanestudien som anses ofärdig.
Alla fyra borgerliga partier i landstingsstyrelsen valde att gå emot Socialdemokraternas förslag om utbyggd tunnelbana till Nacka med hänvisning till att idéstudien inte är klar. Det är dock ett svepskäl, enligt Socialdemokraterna. Idéstudien är klar och olika delar har redovisats i flera olika sammanhang. Den (S)-märkta sanningen är istället den att det moderata trafiklandstingrådet Christer G Wennerholm har stoppat idéstudien från att redovisas på det sammanträde med landstingets trafiknämnd som genomfördes 21 februari.

– Dagens besked från majoriteten går inte att förstå på annat sätt än att det moderata motståndet mot utbyggd tunnelbana kvarstår. Och övriga allianspartier - sina olika uttalanden i media till trots - accepterar byggstoppet. I annat fall skulle de rösta med oss, säger oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg och forsätter:

– Det är oerhört märkligt att Moderaterna forcerar alla spårvägsbeslut samtidigt som man tar varje tillfälle i akt att försena beslut om tunnelbanan. Det går stick i stäv med stockholmarnas vilja, men framförallt expertisens egna bedömningar. Senast i fredags pekade Trafikverket ut utbyggnaden av tunnelbana till Nacka som avgörande för Stockholms utveckling och flaggade även för statlig medfinansiering. Ändå väljer majoriteten att hålla fast vid ett omodernt tunnelbanemotstånd och försena besluten, säger Erika Ullberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111