23948sdkhjf

Bussatsning i Göteborg

Busstrafiken i och kring Göteborg kommer att byggas ut kraftigt för att ta emot de nya resenärer som väntas när trängselskatten införs nästa år, det har Västtrafik beslutat.
Västtrafiks styrelse har fattat beslut om trafiksatsningar på totalt 112 miljoner kronor för 2013, varav 80 miljoner ska gå till att utveckla express- och stombusstrafiken och skapa en beredskapsflotta med bussar som snabbt ska kunna sättas in vid behov.Stombussnätet i Göteborg kommer att kompletteras med fyra nya stombusslinjer med hög turtäthet under hela trafikdygnet och veckans alla dagar, vilket ger bra pendlingsmöjligheter med buss även för den som arbetar utanför kontorstid.

– Det här är en mycket viktig satsning för att vi ska kunna möta det ökade behovet av snabb och bekväm busstrafik när trängselskatten införs. Vi måste göra beställningen nu för att få fram bussarna till januari 2013, säger Västtrafiks styrelseordförande Leif Blomqvist .

I beslutet ingår även ett nytt och utbyggt expressbussnät med sju linjer utmed huvudstråken in mot Göteborg.

– Med de nya busskörfält som just nu håller på att byggas kring Göteborg kommer expressbusstrafiken att bli mycket attraktiv med täta turer och korta restider till och från Göteborg, säger Leif Blomqvist.

Beslut om resterande delar i trafikplanen för nästa år fattas som vanligt i juni, delbeslutet idag har fattats för att klara tidplanen för upphandling och inköp av nya bussar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078