23948sdkhjf

Västerbotten får kollektivtrafikmyndighet

Region Västerbotten har anställt Heidi Thörnberg som ny chef och Bianca Byring som kollektivtrafikstrateg vid den nybildade regionala kollektivtrafikmyndigheten i Västerbotten.
Den regionala myndigheten för kollektivtrafik, RKTM, har det yttersta ansvaret för all kollektivtrafik i länet.

– Vi har gjort två bra rekryteringar som jag är övertygad kommer att bidra till att utveckla kollektivtrafiken både på kort och lång sikt säger Anna Lassinantti , tillförordnad regiondirektör vid Region Västerbotten.

I och med den nya kollektivtrafiklagen infördes från årsskiftet en kollektivtrafikmyndighet. Tanken är att dela på de strategiska besluten om kollektivtrafik från det operativa uppdraget. I Västerbotten har den nya myndigheten fått sitt säte hos Region Västerbotten. Genom myndigheten får Region Västerbotten det ekonomiska och juridiska ansvaret för kollektivtrafiken i länet.

– Jag är väldigt glad över att få förtroende att utveckla kollektivtrafikmyndigheten och länets strategiska arbete med kollektivtrafikfrågor säger Heidi Thörnberg som har börjat jobba på sin nya tjänst. Heidi Thörnberg kommer närmast från en tjänst som kollektivtrafikstrateg på landstinget i Västerbotten.

Till myndigheten har även Bianca Byring rekryterats som kollektivtrafikstrateg.Byring kommer från Esbo i Finland där hon jobbar som senior rådgivare på SITO OY ett företag som bland annat är verksamma inom trafiksystem, översiktsplanering och kollektivtrafik. Byring har tidigare studerat vid Kulturgeografiska institutionen vid Umeå universitet.

– Det ska bli spännande att möta nya utmaningar i kollektivtrafik och samhällsplanering i en helt ny myndighet säger Bianca Byring som efter fyra år i Finland flyttar åter till Sverige. Byring tillträder tjänsten första april.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062