23948sdkhjf

Birka kryssar till Polen

Rederiet Birka Cruises lanserar en helt ny weekendkryssning från Stockholm på fyra dagar med tre angöringsstopp Rönne på Bornholm, Gdynia i Polen och Visby på Gotland.
Förra året startade Birka Cruises weekendkryssningar till Bornholm och Visby. Dessa blir kvar och utökas denna sommarsäsong till fem tillfällen. Den danska ön Bornholm med sitt strategiska läge strax söder om Sverige kallas av danskarna för solskensön. Just där lyser solen mest i hela Danmark. Den populära semesterön blir nu ännu tillgängligare för svenskar som bor högre upp i landet när Birka Cruises i sommar startar sina kryssningar från Stockholm med angöring i Rönne på Bornholm.

Birka Cruises kryssningsfartyg Birka Paradise weekendkryssar sedan tidigare från Stockholm till Visby. Förra året startade de en tredagarskryssning som gick Stockholm – Bornholm – Visby. Och nu i år en fyradagarskryssning, vid två tillfällen, som går Stockholm – Bornholm – Gdyna i Polen – Visby. Fartyget angör alla destinationerna och erbjuder 3-5 timmars utflykter på plats.

På Bornholm finns det tre utflykter att välja mellan; Nordturen som är på fem timmar och bland annat går till den historiska borgruinen Hammershus och till den pittoreska småstaden Gudhjem. Sydturen som också är på fem timmar till bland annat den lilla idylliska kuststaden Svaneke och till den sydligaste udden Dueodde med en av norra Europas största och finaste sandstränder. För barnfamiljer finns utflykt till Joboland – en nöjespark för barn med bland annat vattenlekland, åkattraktioner och djurpark.

– Det är roligt att se att Birka Cruises satsar på fler kryssningsvarianter till Bornholm nu när förra årets kryssningar dit blev en succé. Det gläder mig särskilt eftersom Bornholm är en av mina favoritdestinationer i Danmark, säger Andreas Näsman , vd på VisitDenmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078