23948sdkhjf

Nobina rattar Vasaloppet

Rekordmånga anmälningar gör årets Vasaloppsvecka till en spännande utmaning för Nobina, som med 100 bussar ser till att busstrafiken flyter under Vasaloppsveckan.
I år räknar man med cirka 60 000 deltagare och utan bussarna skulle det bli trafikkaos i Dalarna.

– Det är totalt över 250 förare som hjälps åt att köra bussarna. Det som skiljer sig mot tidigare år är att vi i år haft rekordmånga anmälda i samtliga kortlopp, säger Jesper Nord som ansvarar för planeringen av busstrafiken under Vasaloppsveckan på bussföretaget Nobina.

Totalt kör Nobina cirka 100 bussar under Vasaloppsveckan, mestadels egna bussar från Dalarna men även inlånade från andra trafikområden och underentreprenörer. Bara under Öppet spår kördes över 60 bussar till Sälen på morgonen. Extra populära bland många deltagare är de så kallade brytbussarna som följer skidlöparna mot Mora, för att efter målgång gå tillbaka mot Sälen.

– Det här är sjätte gången som Nobina håller i busstrafiken under Vasaloppsveckan. Tillsammans med O-ringen har vi nu skaffat oss en gedigen erfarenhet av att planera och köra trafik i samband med riktigt stora tävlingsarrangemang, säger Rolf Kolmodin , kommunikationschef på Nobina Sverige.

I Mora har ett tiotal personer på Nobina arbetat heltid med förberedelserna, för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för tävlande, arrangörer och besökare med smidiga transporter till och från tävlingsområdena.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109