23948sdkhjf

(S) sågar (M):s spårvägspolitik

Kritiken mot det liggande förslaget till spårvägs- och stomnätsstrategi är omfattande, enligt Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting – som vill ha utbyggd tunnelbana i stället.
En genomgång av samtliga remissvar som Metro redogör för idag visar att spårvägssatsningen inte håller, enligt Socialdemokraterna. Det handlar om felprioritering, avsaknad av ekonomiska kalkyler och nytta enligt en del av kritiken. Socialdemokraterna menar att den moderatledda majoriteten i landstinget måste tänka om. För att strategins mål om att vinna fler kollektivtrafikresenärer ska uppfyllas måste trafiknämnden prioritera de investeringar som ger störst nytta och ger fler flest resenärer som tunnelbanan.

– Svaren visar att Moderaternas storsatsning på nya spårvägar i innerstan är en felsatsning. Utan utbyggd tunnelbana riskerar Stockholmsregionens tillväxt och utveckling att hämmas, säger socialdemokraternas oppositionslandstingsråd Erika Ullberg och fortsätter:

– SL har inte råd med en enda felinvestering. Moderaterna måste häva sitt byggstopp för tunnelbanan. Vi behöver en långsiktig strategi för att bygga ut den moderna och kapacitetstarka tunnelbanan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066