23948sdkhjf

Intresseorganisation misstolkad

I tidningen Metro påstås att resenärsföreningen Kollektivtrafikant Sthlm är kritisk mot utbyggnaden av spårväg i innerstaden. Helt fel, föreningen gillar spårvägsprojektet.
Enligt Kollektivtrafikant Sthlm är det en grov misstolkning av föreningens remissvar på SL:s spårvägs- och stomnätsstrategi som hamnat i tidningen Metros spalter och som därefter indirekt används i den politiska konfrontation mellan spårvagnsmotåndarna inom Socialdemokraterna ocht spårvagnsivrarna inom Moderaterna.

– Vi uttrycker mycket tydligt i vårt remissvar att vi är positiva till en utbyggnad av spårväg i innerstaden och i närförort. Vi lyfter att nya spårvägslinjer är viktiga för att avlasta tunnelbanan och överfulla stombusslinjer, säger Kollektivtrafikant Sthlm:s ordförande, Mikael Sundström . Han forsätter:

– Det betyder inte att vi utesluter en utbyggnad av tunnelbanan eller busstrafik i innerstaden. Vi tycker att SL:s utgångspunkt att det är de beräknade trafikströmmarna som ska avgöra valet av trafikslag är mycket vettigt. I det perspektivet ser vi att spårväg har en viktig funktion att fylla.

– Självklart finns i vårt remissvar också inslag av kritik av delar av spårvägs- och stomnätsstrategin. Vi är till exempel starkt kritiska till att det inte presenteras några som helst idéer kring hur denna utbyggnad ska finansieras. Men hur Metro utifrån detta kan dra slutsatsen att föreningen är negativ till en spårvägsutbyggnad är för oss en gåta, säger Mikael Sundström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078