23948sdkhjf

SFF håller vårseminaium

svenska Färdtjänstföreninges, SFF, vårseminarium gernomförs 10 maj på Ersta konferens i Stockholm. Nya kollektivtrafiklagens inverkan på verksamheten står i fokus för dagen.
Ett område som flera har velat att vi skall ta upp är effekterna av den nya kollektivtrafiklagen och hur den har påverkat organisationen vad det gäller färdtjänst. Liksom vad som sker på central nivå i landet. Den nya kollektivtrafiklagen - möjligheter och utmaningar för färdtjänsten? Göran Roos från Sveriges kommuner och Landsting reder ut begreppen.

I Jönköpings län har man fattat beslut om att överföra färdtjänsten till landstinget och i Kalmar län har man gjort det i och med att den nya lagen trädde i kraft. Om detta berättar Anna-Karin Malm , Landstinget Jönköping och Lars Lindahl, Lanstinget Kalmar län.

Ett annat område är olika människors förmåga att åka med kollektiva transportmedel. Docent Göran Kennebäck , Karolinska Universitetssjukhuset, kommer att prata om väsentliga svårigheter att resa kollektivt utifrån ett medicinskt perspektiv.

Om behov av översyn av lagstiftningen inom färdtjänstområdet talar Lotta Finstorp, riksdagens trafikutskott. Nya domar av principiellt intresse för färdtjänstbranschen kommer att tas upp uner vårseminariet liksom eventuellt andra nyheter inom lagstiftningsområdet. Här medverkar Lena Zethraeus som bland mycket annat har varit stadsjurist i Malmö.

Nya Färdtjänsthandboken presenteras av projektledaren Björn Nilsson och Henry Freij .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078