23948sdkhjf

Nobina sågar Kronobergsupphandling

Det blir inget anbud från Nobina när Kronoberg upphandlar busstrafik. Hela upphandlingen sågas och i stället får aktörerna i Kronoberg ett öppet brev från vd Jan Bosaeus.
Det öppna brevet från Nobinas vd Jan Bosaeus har skickats till trafikdirektör Thomas Nilsson , regiondirektör Peter Hogla , kommunalrådet Sven Sunesson (C) samt kopia till oppositionsrådet Clas Carlsson (S).

I brevet förklaras varför Nobina Sverige har beslutat att inte lämna in något anbud i den aktuella upphandlingen av busstrafiken i Kronoberg. Efter en omfattande genomgång av förutsättningarna anser Nobina nämligen att anbudsunderlaget har väsentliga brister och bör göras om.

Länstrafiken följer inte branschens rekommendationer om hur trafikavtalen bör utformas för att uppnå de gemensamma målen om ett ökat resande, en högre kvalitet, ett större engagemang från trafikföretaget samt en rimlig fördelning av affärsrisken. Vidare har Länstrafiken inte kunnat svara på väsentliga delar som är av vikt för att kunna beräkna kostnaderna i trafiken – allt enligt Nobina.

Här nedan hela brevet från Nobina till Kronoberg:
Solna 15 mars 2012
Väsentliga brister i anbudsunderlaget gör att Nobina
inte lämnar något anbud på busstrafiken i Kronoberg

Nobina Sverige har beslutat att inte lämna in något anbud i den aktuella upphandlingen av busstrafiken i Kronoberg. Efter en omfattande genomgång av förutsättningarna anser Nobina att anbudsunderlaget har väsentliga brister och bör göras om.

Länstrafiken följer inte branschens rekommendationer om hur trafikavtalen bör utformas för att uppnå de gemensamma målen om ett ökat resande, en högre kvalitet, ett större engagemang från trafikföretaget samt en rimlig fördelning av affärsrisken. Vidare har Länstrafiken inte kunnat svara på väsentliga delar som är av vikt för att kunna beräkna kostnaderna i trafiken.

Upphandlingens stora brister ökar risken för att Kronberg län kommer att upphandla låg kvalitet till högt pris och där stora delar av den positiva resandeutvecklingen uteblir.

Från Nobinas sida beklagar vi att vi inte kan medverka i ett anbud där det med rätt avtalsvillkor enligt branschens rekommendationer finns stora möjligheter att utveckla trafiken i nära samarbete med uppdragsgivaren.

NOBINA SVERIGE AB
Jan Bosaeus, VD
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078